Voor de beste mobiele ervaring is deze website alleen in portret modus te bekijken

Mobile menu

Fysiotherapie


Oefentherapie


"Oefening baart kunst!"

Een bewegingskundige begeleidt bij het verhelpen én voorkomen van lichamelijke klachten. Het kan bijvoorbeeld gaan om hoofdpijn, nekklachten of herstel na een operatie (zie voor andere voorbeelden ook het kopje "Klachtbeelden"). Tijdens de intake wordt door onze bewegingskundige een specifiek beeld gevormd omtrent je lichamelijke (pijn)klacht. Daarnaast kijken we niet alleen naar de botten, spieren, zenuwen, etc. maar indien geïndiceerd ook naar het psychosociale aspect van de klacht. We kijken ook naar hoe je in het dagelijks leven omgaat met lichamelijke klachten. En andersom: of de fysieke klachten voortkomen uit mentale (over)belasting. Iets dat bijvoorbeeld het geval kan zijn bij een burn-out.

Voor het maken van een afspraak bij MC2 heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Onze bewegingskundige informeert de huisarts wel, met jouw goedkeuren.

Belangrijk:

MC2 gaat contractvrij

MC2 gaat per 1 januari 2019 CONTRACTVRIJ, dat heeft gevolgen voor de fysiotherapie bij MC2. Deze pagina krijgt daarom een update met nieuwe informatie. Mocht u alvast meer willen weten, bel dan onze office voor extra informatie. MC2 biedt fysio aan maar in een andere vorm dan u van ons gewend bent!

AGB-codes en registratienummers

Deze tekst wordt z.s.m. aangevuld

Oefentherapie

Als onderdeel van het MDP

Zo bewegen we de hele dag: we lopen, we bukken, we zitten. We doen dat veelal onbewust. Omdat ieder mens uniek is met eigen gedachten en gevoelens, heeft ook een ieder een eigen houding en beweegt op een eigen manier. Soms gezond en soms ongezond, waarbij bij een ongezonde houding en/of beweging, gewoontes ontstaan die kunnen leiden tot klachten aan het bewegingsapparaat. Er kunnen bijvoorbeeld klachten ontstaan aan rug of schouders, onbedoeld, onbewust. Maar ook door afwijkingen of ziekten kunnen mensen ongemak ervaren in lijf en leden.

Fysiotherapie

In samenwerking met Fysio Binnenstad

fysiobinnenstad

Vanaf 1 januari 2019 wordt door MC2, in nauwe samenwerking met Fysio Binnenstad, fysiotherapie aangeboden op een andere wijze dan voorheen. Mede gezien het feit dat MC2 in 2019 ongecontracteerd gaat (cq. geen contracten aan gaat voor fysiotherapie in 2019) en wij toch graag onze cliënten fysio willen blijven aanbieden, hebben wij hen bereid gevonden voor ons de fysio-tak op eerstelijnsgebied door te pakken.