Voor de beste mobiele ervaring is deze website alleen in portret modus te bekijken

Mobile menu

Oefentherapie


Als onderdeel van het MDP

Zo bewegen we de hele dag: we lopen, we bukken, we zitten. We doen dat veelal onbewust. Omdat ieder mens uniek is met eigen gedachten en gevoelens, heeft ook een ieder een eigen houding en beweegt op een eigen manier. Soms gezond en soms ongezond, waarbij bij een ongezonde houding en/of beweging, gewoontes ontstaan die kunnen leiden tot klachten aan het bewegingsapparaat. Er kunnen bijvoorbeeld klachten ontstaan aan rug of schouders, onbedoeld, onbewust. Maar ook door afwijkingen of ziekten kunnen mensen ongemak ervaren in lijf en leden.

De oefentherapeut biedt daarbij hulp bij lichamelijke klachten, waarbij hij probeert de klachten te doen verminderen of te voorkomen, door bijvoorbeeld het geven van inzichten.

Onze MDP-oefentherapeut is specialist in houding & beweging en weet door de nauwe samenwerking met de psychologen van de praktijk de verbinding te maken met de onderliggende gedachten en gevoelens die kunnen leiden tot houdings- en bewegingsklachten. Of andersom: een mentale klacht kan middels oefentherapie concreet worden aangepakt door praktische oefeningen waarbij het lijf meegenomen wordt.

Onze MDP-oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Samen met de psychologen kijkt hij naar allerlei zaken die de mens bezig houdt en hoe deze zaken makkelijker kunnen worden aangepakt.

Het is daarbij ook mogelijk om de oefentherapeut zonder inbreng van MDP of psycholoog te gaan zien. Daarvoor kun je altijd een afspraak maken via ons secretariaat. Zij helpen je verder!

Terug