Voor de beste mobiele ervaring is deze website alleen in portret modus te bekijken

Mobile menu

MC2

Contractvrij


MC2 GAAT ONGECONTRACTEERD / IS CONTRACTVRIJ PER 1 JANUARI 2019

MC2 gaat vanaf 1 januari 2019 ongecontracteerd verder. We zijn vanaf die datum contractvrij. Dat wil zeggen dat we vanaf die datum geen contracten meer aangaan met zorgverzekeraars.


Wat houdt dat in?
Ieder jaar krijgen psychologen een contract aangeboden vanuit de verschillende zorgverzekeraars. De psycholoog kan deze ondertekenen en biedt daarmee naturazorg, wat wil zeggen dat de cliënt weinig omkijken meer heeft naar de betalingen die gedaan worden door verzekeraar aan de psycholoog (de psycholoog declareert de kosten bij de zorgverzekering).

Maar….voor de MC2-psycholoog houdt dat bijvoorbeeld in dat er veel moet worden gedaan aan administratie, er veel tijd gemoeid is met het doorlopen van het contractproces, het declaratieproces voor ons omslachtig is, er cliënteninformatie gedeeld wordt met de zorgverzekeraar en andere betrokkenen, er onnodig veel kosten moeten worden gespendeerd aan allerlei programmatuur noodzakelijk voor dossiervorming en declareren, naast dat de psycholoog geacht wordt regels na te leven in bijvoorbeeld cliënt-aantallen en maximaal in te zetten uren per cliënt. En dit terwijl MC2 graag uitgaat van de cliënt, de hulpvraag, dat wat echt nodig is en trajecten graag op maat maakt waarbij de tijd vooral opgaat aan het persoonlijke contact met de cliënt.


Daarnaast –niet onbelangrijk- gaan wij uit van een gedeelde verantwoordelijkheid, samen met de cliënt, waarbij zaken die de gezondheid en de zorg betreffen, met de cliënt (en cliëntsysteem) wordt besproken en op een eigen wijze wordt vastgelegd: persoonlijk en “out of the box”.

Vandaar dat MC2 gaat voor de zogenaamde restitutievariant: cliënten krijgen de factuur van hun traject bij MC2 zelf in handen, betalen deze zelf en dienen daarna deze factuur in bij hun eigen zorgverzekeraar, waarbij deze deels vergoed wordt aan de cliënt.

Belangrijk in deze: vraag naar de tarieven & leveringsvoorwaarden voor de zorg bij MC2 en informeer bij je zorgverzekeraar wat er vergoed gaat worden om teleurstellingen te voorkomen.


Voor de burger met de wat kleinere beurs:
Dat wil niet zeggen dat wij onze cliënten die dit financieel niet kunnen opbrengen in de kou laten staan. We zijn diverse samenwerkingsverbanden aangegaan met gecontracteerde zorgleveranciers, zoals bijvoorbeeld FysioBinnenstad, waardoor wij, door een geoliede brug te slaan naar die praktijken, voor de burger met een kleinere beurs toch iets kunnen betekenen. Ook hen zien we graag, waarbij, na een grondige scan tijdens het ISU, een doorverwijzing mogelijk is naar een (gecontracteerde) samenwerkingspartner, waarbij we proberen aan wachtlijstbemiddeling te doen.

Terug