Voor de beste mobiele ervaring is deze website alleen in portret modus te bekijken

Mobile menu

Behandeltraject


Psychologie

Om te starten met een traject heb je een intake GBGGZ (psychologie) nodig.

  1. Je neemt contact op met MC2 met de vraag of er binnenkort plek is om met jouw vraag aan de slag te gaan. Onze officemanager informeert jou wat er nodig is om zo’n intake in te zetten en gaat met jou een datum zoeken. Wat van essentieel belang is, is dat je gaat uitzoeken wat van de kosten via jouw zorgverzekeraar (of via jouw werkgever) vergoed wordt. De afspraak is dat jij verantwoordelijk bent voor de bekostiging van de intake en traject. We willen namelijk teleurstellingen voorkomen.

 

  1. Wanneer een intake-datum gepland wordt, krijg je een aanmeldformulier gemaild/opgestuurd met de vraag die ingevuld te retourneren. Daarnaast krijg je tevens ons praktijkreglement toegezonden.

 

  1. Op de dag van de intake wordt je gevraagd om een kwartiertje eerder aanwezig te zijn om de zogenaamde ROM-vragenlijst in te vullen. Dit betreft een kort onderzoek van waaruit een beginmeting wordt opgesteld.

 

  1. Na het invullen van de ROM-meting krijg je de intake GBGGZ, waarin een van de therapeuten met jou samen in een gesprek jouw hulpvraag, jouw verwachtingen, jouw wensen en jouw doelen worden besproken en genoteerd (onderdeel van het behandelplan). Samen met de therapeut beslis jij hoe de hulpvraag wordt aangepakt en kun je je wensen kenbaar maken (zie “Shared Decision Making”). Een (werk)diagnose wordt gesteld, een behandeltraject voorgesteld, besproken en opgetekend in een zogenaamd behandelplan (inclusief sessie-afspraken) waarvoor jij je akkoord geeft. Dat doen we via de mail.

 

  1. Een datum voor een eerste sessie wordt gepland direct na de intake. Natuurlijk wanneer jij een goed gevoel hebt bij dat wat is besproken.

 

  1. Dan start het traject en wordt het behandelplan gevolgd zoals is afgesproken. Natuurlijk kan deze worden bijgesteld, doch altijd in overleg samen met jou als cliënt. Te tijden van de behandeling zal jou gevraagd worden of het behandelplan nog steeds loopt naar believen en of je tevreden bent. Dit noemen we tussentijds evalueren.

 

  1. Bij beëindiging van het traject wordt een zogenaamde eindevaluatie gepland (het laatste gesprek), waarbij gekeken wordt of dat wat is afgesproken daadwerkelijk gehaald is en of er een vervolg of anderszins nodig is. In overleg met de therapeut wordt besproken wat de vervolgstap wordt wat beschreven wordt in een eindevaluatie voor je verwijzer (overigens gaat alle informatie eerst langs jou ter akkoord).

 

 1. Behandelplan, overleg, afspraken, bijstellingen, evaluaties ed. worden door de therapeut bijgehouden in jouw persoonlijk dossier. Gevraagd wordt aan jou om ook je eigen dossier/proces bij te houden als extra ondersteuning inzake je herstel: je kunt altijd zaken teruglezen in jouw tijd. Ervaring leert dat dat enorm werkt!

 

Terug