Seksuele problemen

Iedereen kan op een moment in zijn of haar leven problemen krijgen op seksueel vlak.

Seksuele problemen

De meeste mensen vinden het lastig om over seksuele problemen te praten, echter is het bespreekbaar maken van jouw probleem wèl de eerste stap naar een oplossing. Verschillende oorzaken kunnen van invloed zijn op jouw seksualiteit. Zo komt het voor dat je seksuele leven veranderd is door ziekte, het gebruik van medicijnen of psychische klachten. Problemen rondom je seksualiteit kunnen het gevolg zijn van problemen in de relatie, en ze kunnen op hun beurt ook leiden tot ontstaan van nieuwe problemen of  groeiend onbegrip in de relatie. Het kan ook zijn dat je zorgen of vragen hebt over je seksuele voorkeur en/of identiteit.

Seksuele problemen kunnen verschillende klachten opleveren:

  • (Angst voor) pijn tijdens het vrijen
  • Erectieproblemen
  • Geen orgasme kunnen krijgen
  • Geen zin in seks (terwijl je dit misschien wel zou willen)
  • Vroegtijdige zaadlozing

inzet psycholoog bij seksuele problemen

Een psycholoog helpt je allereerst om je probleem bespreekbaar te maken. Daarna kijken we naar de achterliggende oorzaak. Wanneer je veel stress ervaart, vermoeid bent, je depressief voelt of onzeker bent over je lichaam kan dat zorgen voor problemen met je seksualiteit. Samen onderzoeken we of er bepaalde gedachtes of gevoelens zijn die deze problemen veroorzaken en in stand houden. Bij een groot gedeelte van de seksuele problemen spelen mentale factoren een rol.

Soms verwijzen we je -altijd in overleg- door naar een arts, seksuoloog of gespecialiseerd fysiotherapeut.

Herken je het omschreven plaatje? En ben je benieuwd of MC2 iets voor je kan betekenen? Neem contact met ons op of schrijf je in voor ons Inloop Spreekuur (ISU)

Meer informatie over het ISU

© copyright 2024 mctwee.nl - Alle rechten voorbehouden. | Cookies | Privacyverklaring